Szűrés

A(z) digitális oktatás kulcsszót tartalmazó cikkek

Dupla annyian oktatnak most online, mint korábban

2020. április 13. -

Márciusban drasztikus növekedés volt érezhető az online oktatással foglalkozó platformokon. A forgalom fellendülése az online tanárok és diákok oldalán egyaránt kimutatható. Az okokról Varga Tamással, a skypesuli.hu tulajdonosával beszélgettünk.

Tovább

Ingyenesen elérhető digitális oktatási anyagok a 3D nyomtatásról

2020. április 6. -

Magyarországon évről-évre növekszik a tudásszomj és az igény a 3D nyomtatásra, nem csupán a tanárok, a diákok is egyre inkább érdeklődnek a technológia iránt. Éppen ezért a CraftUnique április 6-tól ingyenes, bárki számára elérhető webinart indít. A tanórák hiánypótlóak, hiszen eddig magyar nyelven nem voltak ilyen oktatási anyagok, sőt a videók bármikor visszanézhetőek is lesznek. A koronavírus miatt most otthonról tanítók és tanulók a 3D-s ismeretekkel naprakésszé és színesebbé tehetik tudásukat.

Tovább

Újabb iskolákkal bővült a HiperSuli digitális oktatási program

2018. november 21. -

Újabb 4 intézmény csatlakozásával 20-ra nőtt a Telenor HiperSuli programjában aktívan résztvevő iskolák száma. A program elsődleges célja, hogy a pedagógusokat ösztönözze a digitális oktatási módszertanok kipróbálására, gyakorlására és tanári közösségben való megosztására.

Tovább

Okostelefon a tanórákon

2018. július 24. -

Ami néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, mára már mindennapos gyakorlat: egyre több tanár használ a tanórák keretében okostelefonos alkalmazásokat, amelyek a diákok számára a tananyagot érdekesebbé, az órát interaktívabbá teszik. Friss felmérés mutatja meg az okostelefon használat előnyeit.

Tovább